Magyar

Cassiopeia - Marten 68


Hajót a Marten Yacht felkérésére, Reichel Pugh tervezte,  a leendő tulajdonos elképzelései alapján. Az építés első szakaszát Ausztráliában a Marten Yacht szakemberei végezték, itt készült a hajótest, a deck, stabilízáló belső válaszfalak, és minden apróbb alkatrész, ami csúcstechnológiás carbon resin infusion eljárással gyártottak. Megfaragták a hajó tőkesúlyát, és beszerzésre került a hajó fő, illetve segédgépe is. Az időigényes, és pontos munkát igénylő további munkák elvégzésére, és a hajó végleges befejezésére elszállították Európába, és a Green Marine Ltd. southamtoni üzemében folytatták az építést. Itt szerelték véglegesre, a hajó gépészetét, igényes belső bútorzatát, a jelenleg ismert legmodernebb navigációs, és kommunikációs rendszert. Nagy hangsúlyt fektettek a vitorlázat tervezésekor a tulajdonos kérésére, hogy a hajó a kategoriájában megállja a helyét a világ számos vitorlás versenyén. 

A hajó európai szabvány szerint épült. Hidraulikus rendszer szolgálja ki, a vitorlázat minden mozgó eszközét, a kényelmes kikötés érdekébe, az orrsugárkormányt és a horgonycsörlőt is. Northsail varrta a vitorlákat, amelyekkel minden körülmények között a legoptimálisabb sebességgel haladhat. A navigációt, a B&G legmodernebb családja biztosítja, ez mellett a hajón több egymástól független navigációs, és kummunikácios rendszer található. E-plex rendszer biztosítja az ellenőrzést,  hajó összes kiszolgáló gépészete felett, (vízrendszerek, vízkészítő, légkondícionálók, üzemanyag ellátást, gyenge illetve erős áramú rendszerek, biztonsági jelzőberendezések) ami biztonságot ad a hosszútávú hajózások alatt. A hajót 1 tulajdonosi, 3 vendégkabinnal és 3 mellékhelységgel építették. Tágas szalonja, konyhával biztosítja, a kellemes atmoszférát. A teljes fedélzet teakfa burkolata, biztonságos és kényelmes körülményeket teremt.

Cassiopeia egy gyors versenyhajó, amit kereszteztek a modern technológiával, és a letisztult eleganciával. A hajó építése, és felszereltsége készen áll, hogy luxus körülmények között részt vegyen a kategóriájához méltó versenyeken, vagy egy földkörüli túrán.


A hajó méretei.

Hossza: 20,72 m                            Szélessége: 5,13 m

Merülése: 4,10 m                           Súlya: 20,80 t

Építési anyag:                                Carbon/PVC Core


Tervezője:                                      Reichel Pugh


Építette:                                         Green Marine Ltd SouthamtonVitorlák:


Nagyvitorla: 156 m2                         Genoa: 98 m2

Code 0: 207 m2                            Genakker 3: 311 m2

Genakker 2: 460 m2                     Viharfok, Vihargroß